2022-10-26
睇完米纸介绍,黎试下呢间西九龙中心8楼既蕃厨,咁啱门口部电视就播紧条片,门口贴咗好多野食,店员忙于处理外卖,好似好忙咁,完全冇发现收银有人,直至我出声。芝士蛋松露热狗($38),俾咗个电子感应器,话要等8至10分钟,等待期间,我已帮衬埋隔离泰家,点完食完,个感应器都冇响过由于睇食评有人话实际要等廿分钟,我以为系常态黎。索性坐到去佢门口前张枱慢慢等,一步之遥出餐总会知啩。望入去也不见有出餐,店员又好滋悠,一路玩电话一路煮𩠌。我困惑望实收银,良久佢先反应过黎,叫我过去,我话我等咗半个钟喇㖞,仲未有咩?佢先指指旁边,话Click咗个感应器好耐都冇人黎,个餐摆埋咗一边。我当下O晒嘴心谂:我就坐响你门口,感应器冇反应你系咪可以嗌下number?不过店员态度良好,连忙道歉,食嘢要紧,算了。系时候认真品尝我既食物但唔知是否影响到食物水准个热狗完全唔热,连暖都唔系,中间掂住青瓜的部分仲有啲冻,sad最惨系,茄汁同黑松露的配搭真系好古怪。蛋如果只配黑松露会好食好多,配上茄汁带酸,真系好唔夹。终于知点解坊间黑松露意粉多数系白汁底,唔系茄底。如果茄汁系放响条热狗肠上面, 而唔系蛋上面, 应该会好食好多。同埋
咁啱门口部电视就播紧条片,
门口贴咗好多野食,
等待期间,我已帮衬埋隔离泰家,点完食完,个感应器都冇响过
由于睇食评有人话实际要等廿分钟,我以为系常态黎。
索性坐到去佢门口前张枱慢慢等,一步之遥出餐总会知啩。
望入去也不见有出餐,店员又好滋悠,一路玩电话一路煮𩠌。
我困惑望实收银,良久佢先反应过黎,叫我过去,
我话我等咗半个钟喇㖞,仲未有咩?
我当下O晒嘴
不过店员态度良好,连忙道歉,食嘢要紧,算了。
系时候认真品尝我既食物
但唔知是否影响到食物水准
最惨系,茄汁同黑松露的配搭真系好古怪。
蛋如果只配黑松露会好食好多,配上茄汁带酸,真系好唔夹。
终于知点解坊间黑松露意粉多数系白汁底,唔系茄底。
同埋,唔知系咪青瓜出水,中间非常湿
整体黎讲水准唔系差,价钱又唔系贵。
炒蛋、青瓜配搭都系好食既,只系个酱汁唔夹同温度问题
只能安慰自己,可能系放置时间耐影响咗啫。
总结
今次体验唔算愉快,改善空间不少。
确保感应器有冇反应/有冇电,都系店家责任。
其次,如果门口长期冇人,可以参考有啲舖,门口加返个钟仔俾客人按
假如店家自己有试菜,应该试到茄汁同黑松露之间系错配黎。
期待佢地改进。