2018-12-29
而家过江龙茶饮店开得越来越多, 呢间系绝对值得encore的小店! 呢间店主打台湾阿里山茶作🌱, 用紫珍壶冲制, 店内茶叶都系由台湾直送, 手冲现泡, 就连珍珠都系以茶制成, 中意甜的都可以追加蜜香珍珠❤️🔹奶霜观音 ($32) 系店内的大热推荐来, 梗系要试下, 我地点了半糖! 一入口就觉得个茶底好靓😍 茶香甘醇, 有观音本身的清新口感, 而奶盖唔算厚身同会太甜, 口感细滑, 加埋味道好夹, 唔会互相抢味~ 建议大家先唔好急住搅拌佢, 试试个靓茶底先~ 我地追加了蜜香珍珠, 系用蜂蜜烹煮, 甜甜地几烟韧😋 上面仲有一片片的茶叶同花瓣作点缀🌹🔸初芽惊蛰乌龙 ($42)试埋现泡茶, 连樽带走慢慢饮, 靓茶叶冲出黎的果然系唔同d😌 味道较浓有回甘, 有少许茶香, 岩晒中意茗茶的朋友👍🏻👍🏻❗️P.S: 现泡茶需要等15-20分钟嫁, 但好西绝对系值得等待! 听讲香港店仲系由台湾特派高级铸茶专员主理, 由铸茶、调茶、泡茶都著充满台湾风味!
奶霜观音
🔹奶霜观音 ($32)
初芽惊蛰乌龙
🔸初芽惊蛰乌龙 ($42)