2018-07-30 619 浏览
今日同屋企人去左上水行街,经过茜廊见到有新menu又有88折就入咗去试吓😳本身我对呢间餐厅嘅评价已经系好好👍🏻价钱方面系平价之选,环境方面有好贵嘅西餐厅风格😂服务方面都好好💪🏻首先我第一样试既系葡国肠羽衣甘蓝汤,本身以为葡国肠会好腥🤭原来碗汤样貌有啲似忌廉汤但口感方面比较特别😌味道都唔错😏最主要系冇腥味!之后我就因为冇吃过好奇叫左葡国面包配reny picot 牛油粒,面包本身外面有少少硬,但加左牛油粒就令到全个感觉唔同晒😅有一种外脆内软既感觉,也有淡淡牛油味😋之后我妈咪话想食辣野,所以我就叫左香辣蒜片榄油葡国八爪鱼🐙呢个真系好好食😱因为八爪鱼唔会太硬咬唔到,我本人唔食得辣但系都吃到!主要系好入味😂之后葡烧沙甸鱼就脆卜卜好可口😋唔洗2分钟KO晒!!之后到主菜,我叫咗葡式咖喱牛尾香蕉🍌个菜式名好特别🙈咖喱系甜咖喱唔会太辣,样貌又好靓❤️惹味非洲鸡咬一下啲汁流晒出泥,啲肉又滑,最后一样就系葡国烟腩烩卡邦尼意粉,样貌系同外面啲意粉冇咩特别,但系佢芝士味好浓,加上好多汁好正呀👍🏻呢间餐厅真系好好!所以我先花时间去写食评!呢一餐已经吃到好饱了,所以无试葡挞同个葡式软蛋饼拼雪糕🍦下一次我一定要这试理
呢间餐厅真系好好!所以我先花时间去写食评!
呢一餐已经吃到好饱了,所以无试葡挞同个葡式软蛋饼拼雪糕🍦下一次我一定要这试理佢,我亦都会叫我身边既朋友去试呢间餐厅🍴大家都要去试下无介绍错的🙌🏻