2019-06-19
次次行街经过cwb都想试,但因为太多野唔岩饮所以一直未试,再加上最近夏天减肥饮少佐好多台饮。今日返工太得闲自己行街,经过佐2次,终于决定入去一试。见佢有几杯野饮前边有个logo,我谂应该系招牌,因为真系全部都唔系我特别喜好ge饮品又好想试,最后都系拣佐热红豆乌龙鲜奶走糖(本人平日好茶,但其实不好奶茶,更唔太食红豆),其实叫完之后有少少后悔。可能因为平日饮开比较浓ge茶,对我黎讲,黎杯茶我系完全饮唔到茶味,我应该都系钟意不要对我尖叫多d。但佢个奶味好实在,同平时饮开果种怪怪地ge死实味唔同,觉得真系用鲜奶,而且奶好滑,所以系加分ge。其实如果饮开台式奶茶ge人应该会好钟意,因为奶多过茶系一贯台饮特色我唔可以怪佢冇茶味。要赞ge系佢ge红豆好,我平时连十胜红豆都话难食ge人接受到,首先佢冇乜“衣”(以平日试饮男友系其他台饮店买ge红豆奶茶作对比),唔硬但同时唔会溶到令人觉得冇口感,所以滑ge红豆加滑ge奶茶都算perfect match。最重要系我走完甜之后,佢唔会好似平时咁,奶茶苦到涩,红豆因为浸过糖水仲系甜到喊果种液体同固体分离ge奇怪体验。黎间ge红豆真系得返好少甜,只味好自然感觉系
今日返工太得闲自己行街,经过佐2次,终于决定入去一试。
最重要系我走完甜之后,佢唔会好似平时咁,奶茶苦到涩,红豆因为浸过糖水仲系甜到喊果种液体同固体分离ge奇怪体验。黎间ge红豆真系得返好少甜,只味好自然感觉系本身ge红豆甜,唔系浸糖水。同埋可能因为佢真系用鲜奶,就算走完甜个奶茶底仲系奶本身ge甜甜地味,所以都系个句,个奶茶同红豆甜度都系perfect match。
虽然因为个人好浓茶ge原因,未必会经常饮佢,但客观地讲,我系几推荐佢比其他朋友。佢就真系唔会话咩最突出,但偏偏味道同口感都好夹好自然,所以饮落几舒服,同埋我饮完成杯个胃都冇平时ge饱饱涨涨感觉,所以觉得佢用料应该都几良心