2022-09-10
为咗鼓励自己努力工作,去Grand Hyatt食个靓tea😁老公表示高兴,因为有得任食雪糕🍦茶园嘅afternoon tea可以任食即点即制pancake、waffle、水果、少少甜点同埋九款特别口味嘅自家制雪糕。基本上食完已经饱咗😂雪糕方面,个人比较喜欢又滑又creamy嘅口感,因此推荐法国72%朱古力雪糕、香脆烟肉花生酱雪糕同埋云呢拿雪糕👍🏻👍🏻真系好浓好香滑!🔸Summer Afternoon Tea set🔸▫️原味英式松饼,杏桃英式松饼配:柠檬忌廉,高脂忌廉,樱桃果酱🔹甜点🔹▫️夏日杂莓蛋糕,云尼拿忌廉,蜜糖海绵蛋糕👌🏻▫️香蕉拖肥泡芙,云尼拿忌廉,焦糖酱👌🏻▫️榛子朱古力慕丝,焦糖酱,朱古力脆脆: 呢个甜咗啲▫️双重芝士忌廉蛋糕👍🏻👍🏻▫️热情果伯爵茶啫喱: 呢个唔似啫喱㖞,我以为系果汁,几酸几醒胃。🔹咸点🔹▫️英式芒果咖喱鸡肉: 啲馅几夹!👍🏻▫️烧牛肉沙律三文治,辣根忌廉,英式芥辣👌🏻▫️虎虾挞,咯嗲汁:呢个应该因为佢有上次唔食虾嘅record,所以转咗一个有鹅肝味嘅挞俾我。▫️夏日番茄挞,车打芝士忌廉: 番茄味好fresh,不过夹埋个挞我就觉得麻麻地。▫️自家制肠仔卷👍🏻不过喜欢之前嘅茶园
🔸Summer Afternoon Tea set🔸
▫️原味英式松饼,杏桃英式松饼
配:柠檬忌廉,高脂忌廉,樱桃果酱
🔹甜点🔹
▫️夏日杂莓蛋糕,云尼拿忌廉,蜜糖海绵蛋糕👌🏻
▫️香蕉拖肥泡芙,云尼拿忌廉,焦糖酱👌🏻
▫️榛子朱古力慕丝,焦糖酱,朱古力脆脆: 呢个甜咗啲
▫️双重芝士忌廉蛋糕👍🏻👍🏻
🔹咸点🔹
▫️英式芒果咖喱鸡肉: 啲馅几夹!👍🏻
▫️烧牛肉沙律三文治,辣根忌廉,英式芥辣👌🏻
▫️自家制肠仔卷👍🏻不过喜欢之前嘅茶园牛角包多啲!
配埋Jasmine pearl 同Darjeeling tea,听住小提琴同钢琴嘅现场演奏,真系享受☺️开心❤️
服务方面,我觉得佢嘅招呼系可以嘅,但相比之下,其他酒店嘅服务较优胜,令人感觉更舒服。作为五星级酒店,可以upgrade一下服务。
美中不足系我要求坐window seat😂点知个window晒晒地🫣🫣大家无咩特别都唔好下午茶时段坐呢度嘅window seat😂😂
评分: 8.5/10😋