2023-07-20
难book嘅下午茶🫖好多谢我啲靓靓好姊妹晨早book定🫶🏻我先至有机会食😻除咗本身嘅下午茶set之外,crepe同waffle即叫即整,但可惜𠮶啲Toppings选择唔多, fruits and macaron 任拎,水果选择唔多,酒店自家制雪糕都系可以任拎嘅🍧雪糕系值得赞嘅位嚟嘅,因为有好多款,有好多特别款式喺出边食唔到嘅😍😋同埋好好食🤤个人呢就最钟意椰子走雪糕同埋芒果糯米饭雪糕,咸蛋肉松雪糕都好正,一定要叫拔雪糕𠮶个哥哥帮你拔埋啲肉松,好得意食食吓雪糕,然后有啲肉松咁样😛咸咸甜甜咁样好得意😍🥰🤪Set里面嘅咸点同甜点味道都一般啦🤔你碌后少少,最尾个张相有个Menu写明有啲乜嘢成员嘅,我就唔喺度逐一解释啦🫶🏻因为味道真系麻麻到唔想讲😐 Scone 就几好唔错,一啲都唔松散,松饼入面嘅湿度系够嘅,但系又唔会过分湿🤩👍🏻👍🏻👍🏻赞好多人叫下午茶都好着重打卡啲甜品靓唔靓好唔好食,真嘅好重要🤣😛😂可能我个人老土少少,我觉得茶都好重要🥰咁你可以拣一款茶嚟饮,大部份都系唔需要加钱嘅,饮到咁上下会有人帮你添👍🏻我哋分别叫咗茉莉花茶啦橙茶啦同埋梨茶🍵我个人呢就唔系好钟意食橙嘅,不过呢我觉得个杯橙茶系
好多人叫下午茶都好着重打卡啲甜品靓唔靓好唔好食,真嘅好重要🤣😛😂可能我个人老土少少,我觉得茶都好重要🥰咁你可以拣一款茶嚟饮,大部份都系唔需要加钱嘅,饮到咁上下会有人帮你添👍🏻我哋分别叫咗茉莉花茶啦橙茶啦同埋梨茶🍵我个人呢就唔系好钟意食橙嘅,不过呢我觉得个杯橙茶系几好饮🍊容易入口得来呢系精神为之一振嘅感觉👍🏻茉莉花茶斟茶嘅时候都已经闻到阵阵嘅茉莉花味😻非常香浓🫶🏻🫶🏻🫶🏻梨🍐茶就印象唔深刻😹如果可以嘅话唔好用茶包就真系好啦,个人就唔系好钟意用茶包🙈Tea menu详情可以睇吓尾二张相🫶🏻
🥴环境真系有啲旧,好似返返老窦老母年代饮下午茶嘅感觉
🥴人手真系非常唔够,想揾人影张相冇人,想叫人家加吓茶又冇人,完全冇人嚟执碟
🥴时间有少少仓猝,想同啲friend倾吓偈坐多阵都唔得
如果你问我值唔值得去,咁系值得试一次嘅😉如果你问我会唔会再去,就未必😉