2019-04-26
好耐冇出过尖沙咀,朋友介绍试呢间餐厅,初头对楼上餐厅都冇乜特别大期望,但系食过之后估唔到价钱合理,而且食物有质素,令我非常惊喜前菜先来两碟沙律,沙律新鲜爽脆,配埋沙律酱汁酸酸甜甜好开胃,之后我哋再叫咗一个烧茄子,本身平平无奇嘅茄子,烧过之后配埋酱汁,又健康又好味店员推介我哋叫呢个海鲜茶壶汤,之前喺日本餐厅叫过茶壶汤好贵,但系呢度价钱合理,而且汤料充足,味道仲好浓郁,冇味精超好饮牛仔骨肉质鲜嫩,咬落唔会好硬,而且唔好睇佢细细碟,一碟入边有成五六旧,分量十足我好钟意食串烧,烧鸡肉串,点生鸡蛋同埋烧汁一齐食,食唔停口。最后一碗鳗鱼茶渍饭, 好大碗,大大块鳗鱼,饭淋左好好多烧汁,好香又好味,捞埋茶汤一齐食,变得味道清淡左,成个饭无咁溜,2个人share食刚刚好。今餐真系非常满足。