2020-05-22
真系要赞一赞茶里既training过门而不入,系我既嗜好,可能中过太多伏之前经过茶里驻足左两秒望下佢个menu,店员已经主动问我有冇想饮啲咩,我求其问左佢啲野就走左。今次见到有得试茶,就试试佢个茶味点先,又几好饮㖞!所以就决意要科水买返杯饮下,顺便拣盒茶包。呢间茶底几好饮,店员俾我试埋蜜桃乌龙🍑都唔错,而我买果杯桂花乌龙就淡啲,通病都系无得去冰,但可以少冰🧊桂花乌龙味就比较清淡,虽然佢地话加左少少糖去提升个桂花味,但我觉得反而遮左个乌龙味🤔 但系轻芝士奶盖做得唔错,虽然无人地咁厚,想减低罪恶感就岩啦!冰都唔算多得过份,不过如果能够走冰就更好!好难得未行埋收银台已经好主动咁了解客人有咩想试,再针对顾客口味同喜好做介绍,好难得台式饮品店会有咁既服务,希望茶里对佢地好啲,咁我就可以keep住帮衬留返张单两星期内买茶包可以平$10👍🏻