2021-11-07 51 浏览
喺旺角等先生放工,经过见到原来圆圆小姐喺度开咗分店,当然要嚟返杯久违嘅珍珠奶茶!饮品选择非常多,花多眼乱,冲住奶茶而嚟嘅我都选择困难症发作,皆因佢茶底都有几款选择。经过店员细心嘅讲解,我最后拣咗招牌嘅圆圆珍珠奶茶同炭焙乌龙奶茶,店员话佢哋嘅茶叶全部都系自家调制,各有特色,带有花香或者麦香。先生拣嘅圆圆珍珠奶茶用上阿蕯姆红茶,带有淡淡嘅大麦风味同蜜枣香气,配上分别用蔗糖同黑糖煮成嘅黄金珍珠同黑糖珍珠,甜度适中,层次丰富,果然系镇店之宝。我拣嘅炭焙乌龙奶茶茶味香浓,配上弹牙嘅芋薯圆同嫩滑嘅仙草,口感非常丰富,喜欢乌龙茶嘅话绝对唔能够错过!老实讲见到旺角有圆圆小姐嘅分店真系好开心,佢嘅奶茶无论茶底抑或配料都完胜唔少出名嘅手摇饮品店,衷心祝福佢越做越有,最紧要系保持水准,勿忘初心!

圆圆珍珠奶茶

炭焙乌龙奶茶配仙草芋薯圆

10 分钟 (外卖自取)
$34 (其他)
圆圆珍珠奶茶
炭焙乌龙奶茶配仙草芋薯圆