2025-01-24 0 浏览
最近耐不耐系电视见到启德体育园区趁住人流少啲嘅weekday嚟走走看看 同埋 食个饭园区嘅食肆种类繁多,琳瑯满目,最后俾呢间餐厅嘅靓靓装修同得意挂画吸引咗入去餐厅食物分为:轻食、意粉、咖喱滑蛋盖饭、火山石锅乌冬、锅物、港式铁板、日式锅烧饭 呢日试咗港式铁板 同 日式锅烧饭🔸法式免翁牛柳港式铁板牛柳腌得入味又软淋(跟铁板嘅黑椒汁都冇乜点过😅)配菜份量 同 款式丰富:蕃茄、红萝卜、粟米粒、翠玉瓜、椰菜花 ,仲有脆脆薯角添😋几钟意呢个铁板嘅菜肉比例仲有一点想赞嘅系~呢个铁板够晒热辣辣🔥~🔸京都鳗鱼玉子锅烧饭(+兰王蛋)原条鳗鱼本身已经好吸引,加多只兰王蛋,斋望都已经好满足😌仲有一圈芝士粟米包围着啲饭,提升蔬菜摄取量🌽另外加咗$28升级套餐$28有齐以下3个items 1️⃣前菜(唐扬鱿鱼须) 2️⃣餐汤(大碗又足料嘅罗宋汤) 3️⃣热饮(我再加多$9转特饮~水果茶~ 🍊🍋🍋‍🟩)净系食前菜同饮汤已经饱咗6成🤣🤣🤣 真心觉得呢个升级套餐价好有惊喜🤩🤩🔸干果营养燕麦杯呢个系加$20嘅追加items燕麦杯嘅卖相,份量 同 味道都唔错啵~推介可以order嚟做甜品作为鳗鱼控嘅我,呢日挣扎食”鳗
最近耐不耐系电视见到启德体育园区
趁住人流少啲嘅weekday嚟走走看看 同埋 食个饭

呢日试咗港式铁板 同 日式锅烧饭

🔸法式免翁牛柳港式铁板
牛柳腌得入味又软淋
(跟铁板嘅黑椒汁都冇乜点过😅)
几钟意呢个铁板嘅菜肉比例
仲有一点想赞嘅系~呢个铁板够晒热辣辣🔥~
法式免翁牛柳港式铁板

🔸京都鳗鱼玉子锅烧饭(+兰王蛋)
原条鳗鱼本身已经好吸引,加多只兰王蛋,斋望都已经好满足😌
仲有一圈芝士粟米包围着啲饭,提升蔬菜摄取量🌽
京都鳗鱼玉子锅烧饭(+兰王蛋)

另外加咗$28升级套餐
$28有齐以下3个items
1️⃣前菜(唐扬鱿鱼须)
2️⃣餐汤(大碗又足料嘅罗宋汤)
3️⃣热饮(我再加多$9转特饮~水果茶~ 🍊🍋🍋‍🟩)
净系食前菜同饮汤已经饱咗6成🤣🤣🤣
真心觉得呢个升级套餐价好有惊喜🤩🤩
升级套餐

🔸干果营养燕麦杯
呢个系加$20嘅追加items
燕麦杯嘅卖相,份量 同 味道都唔错啵~
推介可以order嚟做甜品
干果营养燕麦杯

作为鳗鱼控嘅我,呢日挣扎食”鳗鱼滑蛋盖饭”定”鳗鱼锅烧饭”
结果拣咗锅烧饭,因为”锅烧”一词俾我热啲同香口啲嘅感觉
不过,席间见到好多职员捧住”滑蛋盖饭”经过,望落啲蛋好滑滑,好吸引啵~ 🤤
又见到隔篱枱嘅”火山石锅乌冬”滚吓滚吓,食咗好耐都仲出烟,热辣辣嘅温度~卖飞佛😍~
有充分理由可以再访
2025-01-15
法式免翁牛柳港式铁板
京都鳗鱼玉子锅烧饭(+兰王蛋)