2024-11-22 173 浏览
今日去炮台山做training,经过见到呢间咩都有得食下几吸引,结果惊喜地好好食我哋叫咗个七味椒盐鸡翼、风干火腿鲜果沙律、兰王蛋寿喜烧汁牛肉锅烧饭同广岛蚝虾球火山乌冬。首先,七味椒盐鸡翼味道正常,最重要系佢热辣辣炸出嚟,就系炸得有d干,d肉有d擦。另一前菜风干火腿鲜果沙律,一上枱吓亲,好!大!盘!仲要有大大粒生果系里面,好fresh得嚟又有唔同口感!到主菜啦,兰王蛋寿喜烧汁牛肉锅烧饭好似某连锁餐厅既铁板饭但d牛既质素似打边炉既美国牛板腱,有牛味,食到底仲睇到佢无咩油,但d饭又无咩痴底!另外,广岛蚝虾球火山乌冬我哋拣咗豆乳鸡白汤,上菜时仲滚紧,明显系即叫即滚,广岛蚝味好重,食到佢用腐竹去淆个汤底!饮品方面我哋见佢有鲜果茶都忍唔住叫咗,特别推介香橙鲜果红茶,大大啖鲜果,足料!经过炮台山大家都可以去试下,性价比高

到主菜啦,兰王蛋寿喜烧汁牛肉锅烧饭好似某连锁餐厅既铁板饭

2024-11-19