2018-06-16
各区嘅饮料店愈开愈多,呢间位于旺中嘅茶满满开张几日,由于好近公司,都急不及待去试试。店铺位于旺中1楼,晚上时间都有唔少客人,店员亦都很落力派发传单,介绍新张优惠。铺面唔大,位处窄巷,但都预留左个小层架供打卡之用,安装左射灯,放上蝶豆花嘅渐层饮料后会有几梦幻嘅效果截至20号前,只要追踪ig/fb并分享帖文就会有买一送一折扣。供应鲜奶、起司奶霜、奶茶、淳茶、咖啡、可可、果茶等,定价$20-38,分中/大杯;可加布丁、椰果、胚牙、奶盖、仙草冻等配料,定价$4/6。冰度、甜度可以自选。相信有9成人同我一样,去到饮料店,一定要睇下有冇大热嘅黑糖饮料啦,茶满满嘅黑糖有珍珠鲜奶、冬瓜茶、姜母茶。手炒黑糖摇摇珍珠鲜奶 $28好在点得及时,我呢杯系当日最后一杯喇,店员话黑糖用哂。另外比较少见黑糖饮料有提供大杯装,而细杯装一样系用呢种可爱风嘅U型杯子。冲泡过程透明,店员有待上手。黑糖珍珠少少暖,咬落亦都有黑糖甜味珍珠比一般细少少,如果烟韧啲更好。佢呢只黑糖较稀身,所以纹路唔算太清晰。甜度略高,待冰块溶化后刚好。鲜奶系铁塔牌,唔会太淡。满满星尘 $30另一项主打系蝶豆花产品,最底有芦荟,加入柠檬梳打同蝶豆花
冰度、甜度可以自选。
相信有9成人同我一样,去到饮料店,一定要睇下有冇大热嘅黑糖饮料啦,茶满满嘅黑糖有珍珠鲜奶、冬瓜茶、姜母茶。 手炒黑糖摇摇珍珠鲜奶 $28
另一项主打系蝶豆花产品,最底有芦荟,加入柠檬梳打同蝶豆花,形成明显嘅渐层,颜色很美,相机饮先一流。
芦荟粒加添口感,虽然系柠檬梳打,不过味道偏甜,建议点少糖。