餐厅: Hidden和洋食屋
资讯:

2022-04-06 2744 浏览
.呢间餐厅离德福广场好近,超方便又高质。我地叫左两个lunch set,均配餐汤、和式配菜同饮品。温泉蛋炙烧三文鱼牛油果丼 ($75)卖相好吸引,亦都系餐厅推介的,有蛋、有鱼、有火箭菜、牛油果,感觉好健康😋😍火炙三文鱼烧得岩岩好,鱼好滑,有种入口即溶既感觉,配上佢比既烧汁更好味,甜甜地咁,再笃穿温泉蛋捞饭仲更加好食😋虽然我麻麻地火箭菜,因为味道苦涩,不过火箭菜有维c又抗氧化又清热,所以都食哂🤣我食过一啲餐厅既火箭菜系唔苦,可能做多重步骤去苦吧。另外牛油果既份量都好多,超足料👍🏼餐汤都好足料,有红萝卜、白萝卜、菇,唔咸,所以都ok的。香煎三文鱼茶渍饭 ($78)茶渍饭唔系到到都有,见呢间餐厅有就更系叫啦,本身想食三色刺身个款,可惜sold out,咁就叫左香煎三文鱼。黎到哗左声,半条厚切三文鱼扒,煎得好靓,食落唔会好硬,冇煎到overcooked,啲饭仲洒上满满既饭素,再淋上茶渍汤,咸咸地,ほんとにおいしかった😋😋😋一食解思乡之情,对上一次返乡下已经系2019既事了😢另外佢既配菜系薯仔蛋沙律,好味😋薯仔蓉好滑,蛋都好香👍🏼另外我地加$15叫左份唐扬炸鸡,即叫即炸,热辣辣,皮薄脆、肉嫩滑,
呢间餐厅离德福广场好近,超方便又高质。
我地叫左两个lunch set,均配餐汤、和式配菜同饮品。
温泉蛋炙烧三文鱼牛油果丼 ($75)

温泉蛋炙烧三文鱼牛油果丼

餐汤都好足料,有红萝卜、白萝卜、菇,唔咸,所以都ok的。

香煎三文鱼茶渍饭 ($78)
香煎三文鱼茶渍饭

另外佢既配菜系薯仔蛋沙律,好味😋薯仔蓉好滑,蛋都好香👍🏼
香煎三文鱼茶渍饭

另外我地加$15叫左份唐扬炸鸡,即叫即炸,热辣辣,皮薄脆、肉嫩滑,好好食👍🏼推介!
唐扬炸鸡

我地两个食到好饱,lunch set价钱已包加一,好抵食,性价比超高,会encore👍🏼

环境方面,地方都大,三边都有卡位,中间就系木枱木凳,我地weekend去人流未算多,所以觉得好舒适,店舖墙身都贴上好多日文既posters,仲有部坐地游戏机🤣好正
店舖职员都好有礼貌,服务好好👍🏼

味道 ★ ★ ★ ★ ☆
环境 ★ ★ ★ ★ ☆