今日朋友拉我去宝琳茶煲试打边炉,心谂吖喂,会唔会又系铺头咁嘅泛泛之辈?坐低先,见到只menu真系几丰富嘎啦👍📜。讲起啲嘢食,我地拣咗个「极品牛肉」,每块牛肉咬落去咁滑咁嫩,真系令人回味🐄。海鲜方面,啲蚬好鲜甜,仲有啲咬口爽滑嘅花胶,实在算系海中之珍。汤底系选咗沙嗲,嗜辣嘅我觉得啱晒口味!头盘𠮶阵,同朋友嗌晒生菜、豆腐同各种丸子,自己贴心拣嘅配料🥬🧆真系够晒新鲜,加上其他啲食客都不停赞好,𠮶份兴奋感染晒我。最正嘅,系到咗饮品部分。话你知,佢哋有嘅凉茶同汽水多得嚟,都喺免费任饮范围内,嗌餐饱嘅你我可以饮到爽💦!依家嚟讲讲气氛,坐𠮶梳化位仲真系舒服过屋企沙发⚡️。决定下次聚会,一于又嚟呢度享受下,饱腹之余仲可以慢慢倾计。简单讲,想饱肚又想舒服,茶煲打边炉真系个唔错选择!