2019-01-07
天气冻左好多,但好似都不减各方人士对台饮既热爱~黑糖继续,亦唔洗饮热饮,愈冻既天气饮冻野先觉得正,好似啲人去旅行,零下唔知几多度都要食雪糕咁~今日我地行过都饮返杯冻野~饮品店内外系希慎对面,都系旺区,人流好多,而隔离系另一间同样来自台湾既台饮店添,不过大家主打既野不同。饮品选择 如果系黑糖迷见到个Menu一定好开心,因为佢唔止黑糖珍珠奶茶,仲有配鲜草、红豆、布丁等等奥利珍 $40女友知道呢个系新出Menu,不过其实都新出左一段时间,佢面层系奶霜、一块Oreo同埋Oreo碎,之后就系鲜奶配上黑糖珍珠。要搅匀哂先饮,都真系有几多Oreo碎,一饮奶味几浓郁,因为有奶霜既关系,又有一粒粒既Oreo碎,之后又饮到黑糖珍珠,女友之前系佢地岩岩开张冇耐饮过佢地既普通黑糖珍珠,话佢啲珍珠劲甜,之后都冇帮衬过,今次系想睇下佢新既配方有冇进步到,估唔到真系改良左,黑糖珍珠虽然都甜,但佢既甜度岩岩好,系应有黑糖珍珠既味,而珍珠份量都十分之多,都算烟韧,整体口感同味道都唔错。盖世不知春 $32不知春?其实即系「四季春」,佢既产量比较低,所以系茶市场价格都会比较高。店员形容呢款茶似绿茶,但又比绿茶清啲,一入口
饮品店内外 系希慎对面,都系旺区,人流好多,而隔离系另一间同样来自台湾既台饮店添,不过大家主打既野不同。
奥利珍 $40
盖世不知春 $32