餐厅: John Choy Cafe. 2015
资讯:

2020-04-05 614 浏览
今时今日揾文青咖啡店一点也不难;今次黎一间茶记感觉嘅咖啡店。冇all day breakfast, 汉堡饱薯条;有餐蛋治、奶酱多、公司三文治等等茶记食物;再加一堆咖啡豆任拣成为my cup of coffee.选择困难症又黎;纵然每款豆都列出深炒/中炒;果味重定花味重,我都唔知拣咩好。可以来个幸运数字决定饮咩,又或者点餐同老板倾下计听下佢介绍边款豆都好 😊今日则来个轻食,同朋友分奶酱多 ($12)及咖啡选了 29 号佳丽:哥伦比亚绿宝山 单豆品,未饮过斋啡,所以今次都照加三蚊要奶泡。唔好预拉花,第一啖饮落去好厚奶味,成杯咖啡好醇同呢款豆唔重酸味;各位可以按自己喜欢果味多啲定焦味浓啲而选择😋😋 朋友建议下次可以唔加奶泡,更感受咖啡香🤣🤣 (唔知有冇得饮饮下唔习惯就叫老板帮我加返奶泡🙈🙈)好钟意街坊感觉嘅店😍

好钟意街坊感觉嘅店😍