2020-03-24
今天近近地去左大中依间cafe2.0食晚餐,之前都有黎过食早餐,以为系普通茶记,点知原来晚市有好吾错嘅西餐食😍..佢个餐汤好特别,我都系第一次听,系紫薯忌廉汤,睇落有d似紫米露🙈饮落有好浓郁嘅紫薯味,好得意,都几好味..我朋友叫左石烧德国咸猪手,个外皮香脆,肉又吾会太干身,加上佢嘅薯条,竟然系我最钟意嘅厚切薯条😍正呀🤤..我叫左佢嘅纽西兰西冷,块牛扒好大块!熟度岩岩好五成,好juicy,加上佢个黑淑汁,好食😋.我地加少少钱叫左两杯特饮,一杯乳酸梳打,一杯黑糖仙草奶茶,冇谂过一间茶餐厅可以又做西餐,仲有台式饮品😍仲要好好饮!佢个黑糖仙草奶茶,奶味好浓,黑糖都炒得好好,同我系台湾食陈三鼎嘅味道差吾多😍.最后仲送左个鸡蛋仔雪糕比我地,佢个鸡蛋仔外脆内软,加埋个雪糕,完美地结束左今日嘅晚餐😋