2022-05-26
潮仔馆🥢位于礼顿道,喺铜锣湾同跑马地嘅交界,繁华得黎又带有一点清静。虽然系茶餐厅嘅价钱,但系环境干净,坐得舒服。今次我哋叫咗一个酸菜牛肉套餐同埋豉椒炒猪肉,跟餐有个饮品同埋汤。虽然望落去系普通份量,但系食落发现个碗就好似无底洞咁,d𩠌源源不绝,真系好足料🤤🤤🤤豉椒炒猪肉好有镬气,衬埋个白饭真系一流,呢度嘅白饭系我钟意嘅口感,唔会太干或者太湿,粒粒分明,入口好有层次🥹🥹如果你对白饭有要求嘅话,呢度一定唔会令你失望。酸菜牛肉比起外面嘅餐厅,味道较淡,有少少酸酸辣辣嘅味道,适合唔系好食得辣,但系又想要少少刺激口味嘅朋友仔🫡🫡🫡佢喺酸菜牛肉入面有楼文型薯粉,口感烟韧得来又唔会难咬最紧要嘅系一个字,平!潮仔馆 (铜锣湾)铜锣湾礼顿道21-23号均峰商业大厦地下C号舖
潮仔馆 (铜锣湾)
铜锣湾礼顿道21-23号均峰商业大厦地下C号舖