2021-07-21
呢间东南亚菜都开业一段时间 但系呢排有一个好优惠嘅餐牌☺️所以决定去试下系唔系抵食又好食🤤餐厅有茶餐厅嘅小菜🥘亦都有泰国、马来西亚菜同越南菜等等🤩总有一样啱你口味😋佢地仲有啲套餐好抵食架😊不过唔知系咪位置有啲偏 其他餐厅都排晒队嘅时候 反而呢间餐厅唔使排队直入🤔希望大家多啲支持佢哋啦👍🏻 - 泰式通菜炒牛肉🐂 $62 虽然通菜呢排唔系当做 但系都好爽脆唔会好韧👍🏻仲要唔系通菜茎炒牛肉 里面有一半都系菜叶加埋蒜头炒🧄好香有茶餐厅水准🤤牛肉就唔算好大件 有四五块左右🤔腌得都几入味同埋几淋😊呢个价钱呢个质素 抵👍🏻 - 泰式咕噜鸡球🐖 $62 大概十块左右同埋都算淋😋唔系炸到干晒得块皮个啲 酱汁够味配料亦都几多😁不过炸皮有啲厚 唔算系啖啖肉𠮶种 有啲细件加上鸡肉唔算好滑😫呢款唔太推荐🙁 - 胡椒海虾粉丝煲🦐 $82 因为我哋都好钟意食粉丝🤤见到即刻叫咗呢个 粉丝嘅酱汁都算够味不过有啲干😨酱汁唔够唔太适合捞饭🙃本身应该系大大只𠮶啲海虾 不过𠮶日就卖哂变咗冇壳个啲 感觉好似蚀咗🤔不过胜在啲虾仁都够爽口弹牙同埋有七八只左右 份量顶返条数👍🏻呢个就正正常常冇乜特别🤔 - 柚子酱鲜菠萝虾球煲🍍 $78
- 柚子酱鲜菠萝虾球煲🍍 $78 呢个配搭几清新 可能因为有柚子酱同埋🍍虾球系炸过嘅 加埋柚子酱其实几夹😊柚子酱嘅清新可以抵消番炸皮嘅油腻👍🏻再加埋菠萝 够晒醒胃解腻🤤十分推荐💓
- 秘制海南鸡饭🐓 $82 呢碟真系好吸引🤤一黎到相都唔记得影就食咗😂不过真系好好食 鸡好滑好淋🤤分量来讲算系适中 对得住呢个价钱👍🏻不过系油饭啲味唔太浓 鸡油香味唔够🥺不过整体来讲我地都好满意☺️大家都知道揾到一间好食嘅海南鸡饭其实好难😨好多都好鞋口份量又少😢呢间啲海南鸡唔错!
整体来讲食物质素中中等等🤔但系胜在价钱抵食质素唔太差☺️可以茶餐厅嘅价钱食到东南亚菜🤩都几满意🥰 💡我哋今次去嘅将军澳分店做紧好多优惠🤩包括银联卡九折 新都城住户九折等等 仲要而家做紧免加一免茶芥❗❗即系折完再折咁