2021-11-04 364 浏览
大家唔好俾其他好评洗脑,我敢讲呢间嘢真系好命在开喺地铁站出口,否则以佢喺九龙城泰国菜之中大比数抛离到最尾嘅质素,根本好难立足得耐。生日正日出嚟九龙城,一心想食好少少泰国菜,请问除咗侍应可能系泰国人之外,仲有咩野系对得住「泰国」两个字?!长途跋涉嚟食港式茶餐厅质素,唔止添呀,仲要系工厂大厦饭堂𠮶种茶记质素呀!所谓「猪颈肉炒饭」系扬州炒饭咁,d饭又湿又淋,仲要成阵万年油烟味;个菜同你喺茶记叫蒜茸菜心系无分别,但价位偏偏拍得住泰国餐厅,凭什么?!冻虾腥又霉,个芒果沙律仅有0.01%芒果蓉喺度,有冇违反条例?!仲有要成$120嘅炸物拼盘,完完全全似系冻货舖买到再气炸返出嚟,收$120?!只因为开喺地铁站门口租金贵就当大家水鱼?!侍应态度一般甚至有个男人恶劣到上菜𠮶时粒声唔出就咁栋喺度,暗示食客自己执好d𩠌菜空返个位出嚟俾佢上菜,唔好阻佢宝贵时间。唔知系咪上天安排要俾餐难忘生日饭我?真系好认真,九龙城甚至香港都有大把泰国菜,一样价钱仲要正宗味道,除非你有太多钱冇地方用

2021-10-30