中西结合,将港式茶记同西式文青咖啡室嘅概念融合系呢间餐厅嘅特色!每款菜式外观精致,极具创意,而食材采用中式食品、亦以中式烹煮方式制作,令人忍唔住想试下呢种嘅combination!✎ 炒贵刁 下层用咗韮黄、芽菜同火腿整成芙蓉蛋饼,上面就用咗水晶粉同粉皮代替河粉嘅质感,仲加入自家制嘅咖哩粉作调味。整体嚟讲,几浓咖哩味,似星洲炒米个种咖喱味道~食落唔太油腻,有种清新同滑嫩嘅口感!✎ 脆脆公司三文治 外层系炸腐皮,中间用米纸包住蛋、烟肉、火腿同薄切蕃茄等用料,仲加咗啲芝士。腐皮非常脆口,呢款食落偏油腻,充满蛋香同芝士香 ,反而冇乜蕃茄带嚟嘅清新感觉。虽然有啲油腻,但系都忍唔住食落去,比一般茶餐厅嘅公司三文治好食。✎ 鸳鸯蛋蛋蛋治 用咗煎焗蒸煮四种方式去烹煮鸡蛋,制作出玉子、蛋白、咸蛋黄同蛋浆嘅形态,再夹系酥饼中间,整体口感层次多变,一时试到滑嫩感觉,一时试到松软而酥脆嘅质感!

✎ 炒贵刁

✎ 脆脆公司三文治