2024-03-30
今天忙了一个早上,到下午两点几先有机会停一停,咁啱路经新都会广场,见敏华平时排队条人龙无左,不用等,故就念住入去食啲野医肚仔!餐牌依然与主打茶记一样,没有变! 我见已过了下午两点,所以就order 了一个价值$46茶餐 - 榨菜肉丝公仔面跟两只脆皮鸡中翼,连一杯热鸳鸯! 因为我想再叫多个蛋挞但又怕肥,所以就将公仔面改叫米粉, 罪恶感好似无咁重!首先来了杯热鸳鸯,但我觉得杯鸳鸯分量好少,冲得唔多够热, 触到落唇边,热度好似争咗啲呀! 跟住就嚟咗个榨菜肉丝米粉同脆皮鸡中翼, 个脆皮鸡中翼都算ok,炸得几够味,不会太干! 但系个榨菜肉丝米粉就唔系太掂 , 撩匀成只碗,汤多过粉 ,米粉好少,而且净系得榨菜,见唔到有肉丝 ,偶有一两粒碎碎浮面,确实有啲不对办! 另外,念住敏华会定时有新鲜蛋挞出炉,点知个蛋挞来到,酥皮淋晒,而且好似摆左好耐咁,唔好食啰!总括而言,今次嚟敏华食下午茶真系有啲失望,同我之前来食时,确实有点不同,希望佢地可以检讨下啦!🙏🏻