2021-07-17 183 浏览
茶香浓郁流心绿茶月饼~~~每年嘅中秋节都系我最钟意嘅日子之一,因为中秋节有我最钟意食嘅月饼。~~~好多月饼公司都会有早鸟优惠,所以今年七月尾,我已经买定左月饼,谂住一路食,食到中秋节。(因为除咗中秋节之外,想食月饼真系好少地方有得买,所以中秋节一定要食个够本)😆~~~喺朋友推介下今年就试咗呢一个好出名嘅月饼品牌,印象中佢哋系出名奶黄月,不过我哋就想搞搞新意思试吓啲唔同嘅口味,所以就试咗佢嘅流心绿茶月饼~~~红磡分店望落几新净,服务员态度都唔错,行经呢边就顺道系到买,不过因为第一次食嘅关系,暂时只买一盒小试牛刀。~~~买完返屋企,大家都被佢嘅靓靓包装盒折服,搞到我地好高期望。~~~一切落去,抹茶流心缓缓流出,令我地倒吞一口口水。🍵~~~味道方面,月饼皮酥香,抹茶浓郁,唔算好甜,加上茶味辅助底下,食完两件滞腻感觉都唔重,全家人一人啪一件迅速就清咗盒野。
茶香浓郁流心绿茶月饼
~~~
买完返屋企,大家都被佢嘅靓靓包装盒折服,搞到我地好高期望。
~~~
一切落去,抹茶流心缓缓流出,令我地倒吞一口口水。🍵