2024-01-11 131 浏览
今次来到这家店,真系一试难忘!招牌麻糬芋泥茉莉鲜奶绿,第一啖就觉得芋泥味浓郁,同鲜甜茉莉奶茶好夹,那个麻糬Q弹得滴水不漏,饮得我心都花哂😌。黑糖珍珠芒果鲜奶入口个种香甜,真系叫人停唔到口,珍珠又滑又Q,饮品系列真系一绝!再讲下果两件蛋糕,伯爵茶岩烧,个香味扑鼻,淋上蜂蜜后滋味更丰富;而Gelato嘅荔枝雪葩味又清新,溶喺口里嘅感觉简直系夏天的雪中送炭🍧。但系,喺茶墨里面最惊喜嘅就要算焙茶朱古力鲜奶,焙茶与朱古力的平衡做得好好,奶香劲滑,就好似系咖啡撞奶咁,夹得好特别🍫。食朱古力蛋糕嘅时候,浓郁朱古力同滑冻口感撞击,完全系拒绝唔到。总括嚟讲,无论系视觉定口味,呢家店都俾到惊喜!饮品、甜品卖相同味道都正,真系值得推介!👍🏻