2018-01-31 321 浏览
讲到煎饺,我既首选一定系荃湾既饺子屋,真系百食不厌!!! 上星期六5点9黎到想食个饺子屋做晚餐,点知已经大排长龙😥….就连咖哩生饺都无货!! 想拎番屋企煎都无😫今个星期六本身无打算食佢,但6点经过却见佢只有小猫三两只😯 真系好难捉摸,而家食好野都要睇埋运气🙄呢度既𩠌子之所以咁出名都系因为佢每只都胀卜卜,真材实料;饺子皮虽然系厚D,但咁先可以包得住满泻既内馅😏我每次黎都只试佢既煎饺,因为系屋企绝对煎唔到”三面黄”既煎子,当然呢度系采用半煎炸既方式煎饺,所以油腻感会较高,但外脆内饱满既饺子,仍然令人有无数次回头既冲动😆除左饺子出名之外,香辣菜脯又系一道好正既小菜~😋 菜脯爽脆、混合花椒油、辣油、芫茜、辣椒,用黎配面绝对一流!! (我应该无试错,有花椒味)另外,鱼胶淮山猪骨汤都正到去一个顶点,用料十分,一碗小小既汤入面就有咁多鱼胶,重点系唔腥唔烂仲有少少口感,证明唔系陈年汤渣;我无点面但店家都送我一碗汤暖身,非常贴心~!朋友照旧点左咖哩薯仔猪肉饺加上海面 鱼胶淮山猪骨汤;而我就芝士猪肉并香辣猪肉煎饺咖哩薯仔猪肉饺六只($36)加上海面($7)咖哩唔辣且有咖哩香;薯仔软烂又大粒,唔会食左都唔觉
讲到煎饺,我既首选一定系荃湾既饺子屋,真系百食不厌!!!

呢度既𩠌子之所以咁出名都系因为佢每只都胀卜卜,真材实料;
饺子皮虽然系厚D,但咁先可以包得住满泻既内馅😏

(我应该无试错,有花椒味)

鱼胶淮山猪骨汤

我无点面但店家都送我一碗汤暖身,非常贴心~!
咖哩薯仔猪肉饺&鱼胶淮山猪骨汤&芝士猪肉并香辣猪肉煎饺

咖哩薯仔猪肉饺六只($36)加上海面($7)

咖哩唔辣且有咖哩香;薯仔软烂又大粒,唔会食左都唔觉;朋友话食左一半已经话滞,好彩同我呢个吃货SHARE

芝士猪肉并香辣猪肉煎饺六只($34)
身为芝士控,见到有芝士既食物无可能唔食,呢个芝士猪肉煎饺虽然见唔到芝士,亦都拉唔到丝,不过食落却有香浓既芝士味,一定要试
芝士猪肉煎饺

虽然香辣猪肉煎饺一D都唔辣,未能满足嗜辣既我,但我就系中意佢既咸香,所以一试再试
香辣猪肉煎饺

有一刻真系好想自己住系荃湾😂,随时都可以黎食呢间性价比咁高既小店;真心想推介佢比所有人,但又担心到时好多人,好矛盾….🤔🤐
2018-01-27
鱼胶淮山猪骨汤