我一向无辣不欢,米线真系百吃不厌😌所以今日嚟咗好多人话好食嘅荃湾云家试吓😛舖头细细,但真系好多捧场客,堂食同外卖都好多单🤣因为唔算好肚饿,我哋叫咗一碗面同埋啲小食share食😌小锅红薯粉配猪大肠同螺旋草小辣 ($49)😚呢个酸辣味道好平衡,唔会劲酸~带少少甜味🤤两样配料都好好食~大肠唔会好肥,冇臭味,而螺旋草好爽口,正!另外值得一赞嘅系碗面有好多配料,芽菜、韮菜、肉碎等等,好丰富☺️小食方面,可惜出名嘅猪颈肉卖哂😢叫咗个都好出名嘅凉拌墨鱼头 ($43)😌份量都唔少,除咗本身墨鱼头好爽之外,个调味仲好浓味~蒜味好重,仲有啲好香嘅辣油🤤连平时少食辣嘅男朋友都大赞呢个小食!另外,蒜泥白肉 ($39)啲蒜又系超多!铺满哂啲白肉上面~呢个白肉系热食嘅,都好好食~最后就系叫咗个麻辣金钱肚 ($45)🤣呢个就唔系𠮶种蒜味重嘅感觉,而系麻辣味劲啲,如果唔太食得辣嘅应该会觉得太辣🤣我系觉得好食嘅👍🏻食完呢餐,真系止到啲辣瘾😚好好味~

因为唔算好肚饿,我哋叫咗一碗面同埋啲小食share食😌

小锅红薯粉配猪大肠同螺旋草

凉拌墨鱼头

蒜泥白肉

麻辣金钱肚

食完呢餐,真系止到啲辣瘾😚好好味~
2021-11-21
小锅红薯粉配猪大肠同螺旋草