2021-01-31
呢几天太早起床返工,个人好迷糊好彩冇做错野, 晕晕地飘飘下咁返工,放工后即跑去见好耐冇见的好友放松一下,要食返d 正野来平衡返心情。今次同好友来到荃新天地人气pizza 掂食出名的拉丝pizza 🍕😋,快来睇睇我地叫左以下几款美食。⚛ Maru 秘制青口锅 ~ 用上蓝青口,洋葱,车厘茄,蘑菇,蒜蓉,白酒玫瑰酱,帕玛森芝士粉一同煮, 份量超多只,每件饱满的青口沾满酱汁, 入口creamy ,令人忍唔住一只接一只咁追住食。⚛ Maru 紫苏炸鱿鱼圈 ~ 韩式食法, 鱿鱼炸的好酥脆,一d 都唔厚粉, 用鱿鱼夹住椰菜丝洋葱香芹片一次过放入口超清新爽甜,韩国人最爱这样食法。⚛ 太阳番茄芝加哥Pizza 🍕 ~ double mozzarella cheese ,芝士条,辣肉肠,番茄, Parmesan cheese,糖霜,香芹片,Maru番茄酱, 一来到已经比佢卖相深深吸引了,我和好友仲互相要影拉丝斗长的相片,太搞笑了,引到门口d 路人忍唔住停下来望一望我地食咩。Pizza 用上大量芝士,加上特制番茄酱味道浓郁,每一口都会有芝士,芝士控一定唔可以错过呢款pizza 🍕。🍹 Pink be
🍹 Pink berry ade ~ 士多啤梨 + 粉红柚子 + 雪碧 食d 咁浓味的食物,系要饮返杯甜甜酸酸有气饮品先够爽的。