2024-10-22 191 浏览
最近荃湾开咗间新嘅串烧店 《烧烤堂》晚晚都爆场,串烧款式多 高质又有创意,店家会提供小炉暖烘住啲烧串,唔使惊食到冻晒,非常之暖心👍推介必食系列✨✨焦糖青苹果鹅肝多士$108 肥美鹅肝满有油香,特级厚切咬落外脆内软😍面头淋上焦糖,再加上青苹果中和油腻感,配埋香脆多士,口感极其丰富👍👍👍榄角蒜蓉粉丝烧蛏子$58不得不提,呢度嘅厨师对于烧海鲜嘅火候掌握真系一流😋烧得刚刚好, 蛏子长过我只手板, 非常之爽脆,咬落爆汁😍鲜甜无比👍真系遗忘咗原来蛏子系咁好味🥰浜烧日本活北寄贝$58食得出嘅新鲜😋口感又爽又弹牙, 配埋浜酱汁,甜甜地更加突出活北寄贝嘅鲜甜度🤩红葱油蒜蓉粉丝烧元贝$58蒜蓉粉丝烧元贝我哋就食得多, 加埋红葱油, 味道更上一层楼🤗元贝肉好大粒又很厚,中间有点儿半熟,呢个系新鲜元贝最好食嘅状态❤️韩烧泡菜五花腩$28可能系用泡菜腌制过,五花腩咬落特别软糯,韩烧汁好入味,少少甜少少辣非常开胃💖厚切盐烧牛舌拖罗$48一串有三件厚切牛舌拖罗,比平时嘅牛舌更加肥美,入口软滑,唔会烧到干争争✨散发着牛油香同超多肉汁🥰孜燃烧蒜蓉茄子$36原条大大个茄子开边, 大量蒜蓉汁腌料铺喺面,加埋孜然,比出边食嘅蒜

推介必食系列✨✨
焦糖青苹果鹅肝多士$108

榄角蒜蓉粉丝烧蛏子$58

浜烧日本活北寄贝$58

红葱油蒜蓉粉丝烧元贝$58

韩烧泡菜五花腩$28

厚切盐烧牛舌拖罗$48

孜燃烧蒜蓉茄子$36
原条大大个茄子开边, 大量蒜蓉汁腌料铺喺面,加埋孜然,比出边食嘅蒜蓉烧茄子更加惹味😋

特别之选✨
盐烧原块鸡皮$22
系成块咁烧好特别,仲烧得皮薄干身脆卜卜,一D脂肪都无👏🏻食落感觉有啲似食紧薯片咁香脆😎

汁烧免治鸡肉软骨棒付月见38
酱汁甜甜地,鸡肉咬落有软骨嘅脆脆,再点香浓嘅月见, 又软滑又顺喉🥰

其他串烧
盐烧秋葵$16
尖椒皮蛋烧豆皮$22
盐烧三黄鸡腿肉$28
蜜糖烧菠萝$18

后尾追加鳗鱼炒饭,香甜饭粒加上鳗鱼,鳗鱼汁,蛋丝,粟米粒,口感丰富, 推荐食法👉加一粒月见, 捞匀嚟食, 入口更丝滑, 香气几级倍升🤗