2010-03-24 12 浏览
据说以前domon的大师傅因某d原因已而自立门户, 除左嘉兰围本店外, 再于荃湾开设分店, 店子不大, 装潢有著以前的影子却带点新潮, 侍应换上了一班年青人中午来到, 客人不多, 睇下餐牌, 都系同domon一样有套餐同散叫, 我叫的套餐($68)包了一碗简单得来又可以试下手势的叉烧拉面配 盬烧鸡翼同汽水一支, 所有食品都系即叫即煮, 等左10分钟左右, 鸡翼先上, 有2串, 每串有1.5只鸡中翼, 即系总共3只, 雪藏货色当然无咩味道, 但烧到皮脆肉嫩, 洒上少少盐食 中午来计, 有如此水准已非常不错拉面之后送上, 叉烧有3片, 一夹落去颇为松散, 但肉质尚算可口, 面豉汤底的颜色唔算好浓, 试一口属于偏淡的汤底, 和傅统的面豉汤底不同, 突然望到墙上写著原来可以可选择浓或淡的口味, 而且系用上白面豉, 立即解决左我以上的疑虑了, 拉面的口感唔算弹牙, 偏腍, 而且碱水味比较重, 我想系失手吧??!! 另外配菜却十分丰富, 有海带, 芽菜, 大葱, 笋等等, 增加了不少风味值得一赞的系竟然有儿童餐具提供, 调味配套亦齐全, 连蒜泥都有, 表现出店主细心的一面, 中午呢个套餐卖$6

值得一赞的系竟然有儿童餐具提供, 调味配套亦齐全, 连蒜泥都有, 表现出店主细心的一面, 中午呢个套餐卖$68, 连加一$75, 以荃湾区的水准来说, 可以话系最好同最正宗的了!!
面豉汤叉烧拉面
串烧鸡翼