2024-06-06 16 浏览
荃湾千色汇呢间以日本风格咖啡店, 咨挂著复古彩色玻璃吊灯, 色彩缤纷玻璃墙, 好有复古风, 啱哂情侣或闺蜜来聊天。由地铁沿天桥可以直达, 千色汇都多了好多不同类型的嘅餐厅, 好方方便。餐厅提供多国菜式, 由沙律, 小食, 全日早餐, 意大利面, 意大利饭, 汉堡, 薄饼, 甜品,以及多款特色饮品, 如特别口味嘅咖啡, 朱古力, 花茶及奶昔, 还啤酒供应。今日同朋友就嚟食午餐同倾下计。餐汤 – 加$15 / 仲可以加$15要沙津是日餐汤系粟米忌廉周打汤, 套餐加$15就有了。味道都几香滑, 配料好淋好入味。香辣鲜茄大虾意粉 - $68香辣配蕃茄酱真系好夹, 辣辣地好开胃, 蕃茄酱微微酸酸甜甜, 大虾都有4-5只, 大大只, 仲有洋葱同香菇做配料, 味道唔错。红酒烩牛尾饭 - $75牛尾经过长时间嘅炖煮, 肉质变得非常软嫩, 牛尾都好有牛肉味, 配上红酒酱汁好夹, 牛尾跟饭, 酱汁又好送饭, 真系好够份量。饮品套餐配送热柠檬茶/柠檬水/红枣茶/生姜茶/柚子蜜, 转冻饮加$4, 其余特色饮品可以半价享用; 我拣咗跟餐加 $29「鸡尾酒水果茶」, 几清新, 少少酸甜味, 可以消滞, 好几好饮,

餐汤 – 加$15 / 仲可以加$15要沙津

香辣鲜茄大虾意粉 - $68

红酒烩牛尾饭 - $75
饮品
套餐配送热柠檬茶/柠檬水/红枣茶/生姜茶/柚子蜜, 转冻饮加$4, 其余特色饮品可以半价享用; 我拣咗跟餐加 $29「鸡尾酒水果茶」, 几清新, 少少酸甜味, 可以消滞, 好几好饮, 仲大大壶。朋友叫了红枣茶, 但唔够甜, 有少少红枣味。

仲可以加$15要沙津