已经好耐冇食拉面,🤔早排见到有人share 呢间系荃湾嘅拉面店,佢其中一个卖点系好似日本街头拉面店咁😊,客人需要系店前嘅买卖机购票,之后再入去交票俾店员。😍系香港我第一次见,除左佢地d招牌味道拉面外🍜,仲有佢期间限定嘅限量松叶蟹味噌拉面🦀,饮品方面就系日本制嘅气水。🇯🇵门口好体贴咁放左张长椅俾买完票等入座嘅客人。🥰⭐️入面嘅环境都好好,除左光猛外,佢座位嘅间隔都好好,唔会因为想多d人入到而加枱加到密密麻麻。有一部大电视播放日文歌MV,都几好气氛,座得舒服。👍🏼至于食物质素方面,真系好好味。🤤佢又几款招牌汤底,今次我地点左⭐️鱼介拉面🐟佢个鱼介汤底好好,好香浓嘅味道,鱼介味好鲜,上面仲有木鱼。叉烧半肥瘦,上碗前有火炙过,所以好香同出油。⭐️樱花虾拉面🦐平时我都会prefer 黑蒜油,但樱花虾汤底好少见,所以想试一试。本身都好疑惑,系唔系只系豚骨汤底,上面放左樱花虾。黎到后,立即饮左一啖,真系好浓嘅虾味,同鱼介嘅咸有少少相似,但佢冇左鱼介嘅鱼嘅鲜甜香,取而代之系虾嘅鲜味。👍🏼

门口好体贴咁放左张长椅俾买完票等入座嘅客人。🥰

⭐️鱼介拉面🐟

⭐️樱花虾拉面🦐