2018-01-24
一行十几人,初尝荃新天地新开张既唐宫小聚。甫行入门口就被新装潢而成(旧底系北京人家)既门面所吸引!我地一行人被安排坐至近门面既一张大枱,大枱前正正有一幅大既卡通图,而当中主角竟然系毛泽东同英女皇打乒乓波!?而我地食饭用既枱正正就系一张乒乓波枱,整件事玩味十足,实在系一个同亲朋戚友打卡既好地方!可能系因为新开张优惠,只要like 一like唐宫小聚既 Facebook page,每人就可以获赠半边乳鸽,喜欢食乳鸽既朋友唔好错过(事关优惠期唔知几时完了xdd)正正因为呢间餐厅主打特色点心,所以当晚都order左唔少必食之选。当中令我最印象深刻既系一款叫《紫蓉猪猪》既点心,外形讨好可爱,食落芋蓉唔会太甜,猪仔包个皮亦做得几好!另外就系一款叫做《黑金流沙》既包,表层听侍应讲系用上左竹炭去整,食落几有惊喜,个流心真心好香而且馅料足,一啖咬落去真系流出黎!omg!黎到甜品环节,我地order左 一款叫做 《 十三么麻雀》既甜品,虽然等既时间比较长但上到枱见到外形精致,都算值得。试问平时食糊就食得多,食麻雀啦㖞,你又食过未?系出边实在难啲遇到玩味重既点心甜品!总结:全晚晚餐时间气氛都十分欢愉,无论餐
总结:全晚晚餐时间气氛都十分欢愉,无论餐厅环境设计上,又或者菜式上带比我地既惊喜都十分足够!侍应服务态度良好,最值得一赞既系其中一位叫<阿聪>既侍应,落力讲解菜式特点,亦乐于同客人打成一片。试问一间菜式精致,装潢玩味浓厚,而且有良好服务态度既餐厅,点会唔值得一试?
可以讲一句,绝对有下次!