2022-01-09 141 浏览
难得有次经过福来村附近,发觉开左间新餐厅,于是今日拉埋啊妹陪我去试。虽然是礼拜日,但是餐厅仍然未full ,所以马上入座。员工好快就递左杯暖水比我,细心,值得一赞。成间舖最大嘅特色就是充满牛仔风格,估计是老板个人的喜爱。从间舖出面嘅装修,到内部装修,牛仔嘅饰物,有个风铃,墙上嘅装饰品,几得意。冲咖啡的bar台下面,都有牛仔布作为装饰。每一个装修,都看到细节,欣赏这类型的餐厅。老板可能系设计出身,因为每一个细节都充满设计感觉,就连饮筒嘅包装纸,都会印上餐厅的名字,餐具都是好有质感嘅。食物方面,汉堡包的肉趴有汁,几好味。烧春鸡就真系半只,配蜜糖汁,卖相很吸引。个人觉得蜜蜂蜂蜜唔系一般超市买个只,系真系浓啲蜜糖,使得出蜂蜜味,似我屋企嘅蜂蜜。如果换过另外一个汁,可能同只鸡更加夹。座位方面,空间十分舒服。如果系同朋友来,估计可以stay几个钟,适合catch up。最后仲有甜品,唔知系送嘅定系本来个餐有,甜品系red velvet cupcake,  几唔错嘅甜品。整体来讲,设计吸引认真,员工都好nice, 性价比都高,下次会带朋友来试试咖啡。身边的咖啡控太多,咁就可以一齐来食下野倾下计。

南瓜汤
烧春鸡