2024-08-20
呢间台式火锅嘅装修系走型格嘅路线 我每次行过深木色嘅舖面 都有种深不可测嘅感觉😂 呢日午餐就入咗去一探究竟经典红颜花胶鸡小火锅餐牌话系人气之选㖞 当然要嗌返一份嚟食啦🐥 花胶鸡锅嘅胶质好重 所以啲汤𢳂起上嚟都有啲稠杰🫢 入面嘅配料除咗有花胶同埋无骨鸡件 仲有冬菇 我哋拣咗配乌冬 食落口好弹牙啊🍜 系一个好养生嘅小火锅宝岛慢煮番茄牛肉小火锅呢个系厨师推介嘅菜式 番茄香气扑鼻 锅入面有高质素嘅牛肉🐮 牛肉好似牛腩一样 食落口炆得软腍 入面仲有红萝卜同埋番茄🍅主食方面 我哋拣咗米饭🍚 仲喺自助吧𢳂咗一啲肉燥嚟送饭套餐小火锅嘅套餐 仲包括咗前菜 蔬菜同埋甜品 前菜系麻辣鸭血同埋豆腐 鸭血好嫩滑🦆 蔬菜方面 就系娃娃菜 红萝卜 金菇 仲加咗少少肉燥吊味🥬 最后甜品系一个豆腐布甸 加埋少少红豆蓉 味道清清地仲有啲余韵自助吧除咗有火锅用嘅酱料之外 呢度嘅自助吧仲有精致前菜同埋时令水果🍉 呢日嘅前菜有凉拌鱼皮同埋香辣菇菌🍄🟫 凉拌鱼皮好爽口 仲见到店员好努力refill 而水果就有西瓜 哈密瓜 柑仔同埋番石榴 食完小火锅再食就啱晒🤩 喺自助吧嘅后方仲有卤肉饭任食添呀 呢个台湾嘅肉燥食落口唔会太肥腻
经典红颜花胶鸡小火锅
宝岛慢煮番茄牛肉小火锅
套餐
自助吧
除咗有火锅用嘅酱料之外 呢度嘅自助吧仲有精致前菜同埋时令水果🍉 呢日嘅前菜有凉拌鱼皮同埋香辣菇菌🍄🟫 凉拌鱼皮好爽口 仲见到店员好努力refill 而水果就有西瓜 哈密瓜 柑仔同埋番石榴 食完小火锅再食就啱晒🤩 喺自助吧嘅后方仲有卤肉饭任食添呀 呢个台湾嘅肉燥食落口唔会太肥腻 个酱料仲好好送饭呀😋
饮品
嗌呢个lunch set仲可以以半价加配台式饮品添呀 冷大红袍燕麦奶茶 大红袍奶茶 茶味香浓 入面仲有啲燕麦粒粒 增加返啲口感🍵 友人就嗌咗一杯冰美人乌龙珍珠奶茶 珍珠好烟靭 味道唔会好甜🧋
呢一个半自助lunch set都真系几抵食 小火锅食物质素好 仲可以出面嘅自助吧添 真系好满足啊😌