2024-07-25 3257 浏览
天气咁热都冇阻我想食烧肉嘅决心 呢日我嚟咗荃湾嘅呢间台式烧肉店☺️ 叫咗有足足104款食物选择嘅M5和牛餐 食足120分钟 真系够晒满足😌肉类一入座每人会有一份严选牛舌芯👅 烧完真系好软腍 呢个套餐有多款肉类可以选择 我地都嗌唔晒咁多款🤣 澳洲M5和牛肩胛肉 安格斯牛小排 美国SRF极黑牛同埋安格斯牛板腱 呢几款牛肉嫩滑🐮 SRF极黑一口牛 上选牛腹肉 三角牛肩肉 严选牛仔骨 盐选牛舌同埋秘制牛肋条 每一款嘅牛肉都好高质素🫢 盐蒜麻油雪花猪同埋原味厚切雪花猪 烧香完都唔会好韧🐷 盐蒜麻油鸡腿肉 系一款juicy嘅鸡肉 老虎鸡翼 将鸡翼切半 就方便将入面嘅部份都烧熟 老虎鸡翼略带点辣味 都几惹味🐥海鲜烧帆立贝 爽弹虎虾 盐蒜烧生蚝🦪 呢三款海鲜都非常新鲜 当中我最钟意嘅系虎虾 肉质好弹牙🦐 台湾鲷鱼下巴 非常肥美🐟 屏东烧鱼腹 呢一碟鱼腹非常肥美 不过要小心加热嘅时候会弹油😮 美乃滋章鱼烧同埋烤鱼干 轻轻烧一烧已经系好好味嘅小食台式小食南部章鱼卷同埋澎湖花枝排 好有咬口 海苔虾卷 外层有酥脆嘅油炸鬼😁 怀念盐酥鸡 一份嘅份量唔会好多 黄金泡菜同埋即食卤水凉拌鸭舌 呢两个真系必食推介 鸭舌啖

肉类

海鲜

台式小食
南部章鱼卷同埋澎湖花枝排 好有咬口 海苔虾卷 外层有酥脆嘅油炸鬼😁 怀念盐酥鸡 一份嘅份量唔会好多 黄金泡菜同埋即食卤水凉拌鸭舌 呢两个真系必食推介 鸭舌啖啖肉

自助吧
外面有蔬菜可以夹🥬 个人几钟意生菜配肉一齐 感觉冇咁油腻又fresh啲 见到后面仲有个樱花虾拌饭嘅corner 有齐晒指示 一步一步做就可以整到一碗美味嘅拌饭㗎啦🥰 今次都系我第一次试呢一个樱花虾拌饭 真系好有台湾风味

饮品
饮品有汽水 自家制无糖茶😗 仲可以用QR code落单嗌两款特别即制嘅台式饮品 红火冰茶 柠檬阿里山红茶🍵 个人觉得红火冰茶好特别 因为入面有啲红色嘅火龙果碎 饮落口酸酸甜甜

每台都有个酱料架 当中最推介大家试黄金酱 配和牛食超级正啊🤗
用餐时段