2022-12-08 2871 浏览
最近先知道三圣邨的海天花园酒家开咗分店喺荃湾,听讲呢间酒楼经常排长龙,今晚一于同屋企人试吓佢嘅晚饭☺️ 酒楼地方大,有卡位也有圆枱,环境舒适,而且有海景睇🌊🥢荔枝柴薰香鹅皇烧鹅系海天花园酒家嘅著名菜式,有好香嘅荔枝柴味😍烧鹅皮薄脆口,肉质多汁又满嘴留香。可惜唔够热,而且偏油😅🥢柚子虾球好香嘅柚子味,虾球好大粒而且好香口,肉质弹牙,味道唔错,不过食物都系唔够热🫣🥢清蒸老虎斑蒸鱼豉油调校得好好,蒸煮时间也刚刚好,不会过熟,老虎斑肉质很滑👍🏻🥢啫啫猪颈肉芥兰煲上菜热辣辣,好香嘅虾酱味,猪颈肉弹牙,芥兰也不会过淋,而且份量也很多🫶🥢生炒腊味糯米饭味道唔错,不过冇花生,而且比较油,食咗半碗已经觉得好漏😅📍海天花园酒家(荃湾)地址: 荃湾大河道100号海之恋商场1楼1015-7号舖#hkfoodiebuddy #hkig #hkiger #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfood #hkfoodlover #foodielife #foodpics #igfood #igfoodie

🥢荔枝柴薰香鹅皇

🥢柚子虾球

🥢清蒸老虎斑

🥢啫啫猪颈肉芥兰煲

🥢生炒腊味糯米饭
味道唔错,不过冇花生,而且比较油,食咗半碗已经觉得好漏😅

📍海天花园酒家(荃湾)
地址: 荃湾大河道100号海之恋商场1楼1015-7号舖

#hkfoodiebuddy #hkig #hkiger #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfood #hkfoodlover #foodielife #foodpics #igfood #igfoodie #相机食先 #香港美食 #美食 #吃货 #海鲜 #海鲜酒楼 #食海鲜