2018-09-16 1025 浏览
荃湾美食多,都好多人知,但原来系呢个旺区有一间隐世小店,只做地道的印尼食物,朋友介绍当然去试下啦。一入到去见到全部都系印尼人,都知道呢度食物的味道一定可以填补到佢地思乡的心情。入到去好好有中文餐牌,店主亦好有耐性用中文介绍推介美食。我就叫左呢个烧酱鸡饭,大大只鸡脾即叫即烧,烧到全熟时系皮脆肉嫩,再加上秘制的烧酱,味道有D似咖哩再加上花生墙,非常非常惹味。食晒D饭个D烧酱汁仲有D系度,差D想叫多个薄饼捞汁食呀。另一个沙爹串真系必食之作,我就叫左鸡,猪同羊,点解系必食,因为好食在两个地方。。。即叫即烧,烧出黎真系有焦香味,热辣辣非常好食。食得出肉的鲜味而唔系平时出去食好容易食到的松肉过的味道,特别推介羊肉串,苏苏地加上烧到焦脆的羊膏令人食唔停口呀。真系非常好食,三两下就食晒半打串烧啦。店内仲有好多平时少见到的主菜同小食,我会努力D黎紧食晒佢地呀
烧酱鸡饭

沙爹串

即叫即烧,烧出黎真系有焦香味,热辣辣非常好食。
,三两下就食晒半打串烧啦。

2018-08-26
烧酱鸡饭