2020-06-07
海鲜炒粉丝味道:超有镬气!每一啖都好香口!唯一不足就系油左少少,我地食左几啖就冇再郁过。海鲜冬荫公($112)两人份味道:呢个香茅味好重!味道好浓好够酸!十分开胃呀!大概可以装4-5碗啦,同埋好多好多草菇呀!不过略嫌太多油同海鲜太少。虾呀鱿鱼呀青口呀每样得一只,我觉得有啲overprice香茅炸牛柳粒 ($86/$96?)味道:呢个大伏!一啲香茅味都冇!牛柳冇牛味!腌到松松散散咁,旧肉梅晒!仲要啲调味好重香精,好似食紧公仔面调味粉咁!真系求其一间酒楼都做得好过佢呀!生菜包香叶炒肉碎($86)味道:睇图好吸引架!好多香叶又多洋葱!点知来到得豆角。调味都几港式,不过平心而论都几好味嘅,个人认为咸左少少。香辣海鲜沙律($86)味道:最够泰式系呢个喇!配料又足!酸辣汁够开胃!下次会再叫!泰式生虾($128)味道:生虾好难唔好食,相比起其他泰式餐厅呢个偏贵。总结:呢间食过好多次喇最好食一定系咖喱,冬荫公,串烧同沙律之前每次来都一定爆满,可能做到好出名,感觉上会有啲偏贵。但食物质素几好同选择都多,之后都会再来。
海鲜炒粉丝
海鲜冬荫公($112)两人份
味道:
香茅炸牛柳粒 ($86/$96?)
味道:
生菜包香叶炒肉碎($86)
味道:
香辣海鲜沙律($86)
味道:
最够泰式系呢个喇!配料又足!酸辣汁够开胃!下次会再叫!
泰式生虾($128)
味道:
生虾好难唔好食,相比起其他泰式餐厅呢个偏贵。