2025-01-27
今次嚟到荃湾嘅安平烧肉,想试尽佢又唔想谂就索性嗌咗M5和牛餐😛当我哋重系到望住餐牌思考紧嗌咩好嘅时候,牛舌芯就已经上咗💪🏻所以我哋一边拣一边烧~佢咬起嚟又嫩又爽口,就咁加啲盐落去就咁食已经够晒😍点完等紧陆续上菜嘅时候,我哋出去转咗圈,见到台湾地道嘅安平樱花虾饭🍤就跟住佢嘅指引去做,不过就摆唔到好似佢咁靓仔,决定放埋啲肉点缀下都几好😎就咁食佢个饭樱花虾嘅香味已经好出,如果好似我咁加几块肉就更增添口感😋除咗大大只又新鲜嘅生蚝同虎虾,今晚嘅MVP系月见牛配梦王生鸡蛋同限定嘅威士忌烤凤梨内群柳🤘🏻前者月见牛非常嫩滑,蛋香四溢❤️而后者系一个惊喜!点解咁讲呢?本身落座因为我哋都少饮酒所以无为意到佢嘅威士忌系列,直到有时间周围八卦吓嘅时候见到原来佢系期间限定,睇图好似好吸引咁,加上系M5和牛餐嘅特选,决定要把握机会🤘🏻可能佢嘅酒精系烧嘅期间挥发咗,或者我哋比较迟钝唔系好觉,食落一啲都唔肥腻,好啱烧完一轮再食嘅我哋😝另外就系见到佢咁长,打算剪开发现佢虽然望落去好厚,但其实佢系够冧可以直接用餐具分开😏最后加个小发现,原来餐牌上嘅百香果绿茶同系雪柜自取嘅有唔同哦🤫比较侧重茶香唔想太甜可以自取,相反就建议点
最后加个小发现,原来餐牌上嘅百香果绿茶同系雪柜自取嘅有唔同哦🤫比较侧重茶香唔想太甜可以自取,相反就建议点单哦!
有Haagen Dazs!!
题外话/补充资料:
最正系有优惠价🤩我地9 pm左右到,见到M5和牛餐 9 pm后入座$388(正价$418) 😎如果钟意早食嘅朋友7:30前结帐$358就食到M5和牛餐了🥳