2天前
呢间系荃昌中心嘅小店, 食嘅系住家菜的味道, 对我呢啲冇饭煮妇嚟讲, 真系可以借人对手嚟腌住老公把口呀! 老板老板娘好热情, 真系好似返咗屋企食饭咁, 佢哋仲有做到会、BBQ到会, 贺年糕点, 盆菜都有!所有𩠌菜自家制造, 好有家的味道, 绝冇味精。我地呢晚饮嘅系喺鱼翅瓜虫草花汤, 用鱼翅瓜, 虫草花, 红萝卜, 粟米, 南北杏加猪骨煲, 好饮, 好清甜, 冇味精!韭菜鱼肉角 - $38炸到好靓, 鱼肉角外层系腐皮, 咬落去韭菜鱼肉的味都好平均, 热辣辣, 香口而不油腻, 又好酥脆, 真系自家制。红烧乳鸽(一只)- $58烧到个皮好香脆, 够哂热辣辣呀! 细细只, 仲用咗南乳腌, 好似食紧南乳鸡翼咁, 好香口; 仲可以点淮盐一齐食, 食一只都唔系好够喉呀!麻辣炒肥牛 - $72肥牛加洋葱同秘制麻辣酱汁一齐炒, 虽然简简单单一道菜, 但好有家的味道, 唔会好辣, 仲带有少少甜味, 肥牛肥瘦均匀, 系一个好送饭的𩠌呀! 红烧乳鸽同麻辣炒肥牛都可以做套饭, 加汤同饭, 白饭仲要任添啊!油菜 – 套饭加$20套饭加$20有油菜, 呢碟菜唔系一般灼菜, 有用蒜头炒呀! 炒菜心炒得爽脆, 简单调味
韭菜鱼肉角 - $38
红烧乳鸽(一只)- $58
麻辣炒肥牛 - $72
油菜 – 套饭加$20
套饭加$20有油菜, 呢碟菜唔系一般灼菜, 有用蒜头炒呀! 炒菜心炒得爽脆, 简单调味几清新。
家里的酸菜鱼 - $136
酸菜鱼微辣, 仲好多配料, 有酸菜, 酸青瓜, 少少娃娃茱, 豆卜, 粉丝, 鱼片等; 价钱亦都好亲民, 汤底有甜中带辣, 同由酸菜带出嘅酸味; 冇辣油味, 冇味精,全是家的味道呀!