去到已经好肚饿,所以一上菜就忍唔住食咗,所以张相系食咗一半先补影。我叫左个生牛肉汤河呀,上台时牛肉片都仲系生生地嘅,自己再将啲牛肉浸落汤度碌一碌佢就食得,咁样啲牛肉就唔会太熟,牛肉片嘅数量大约有五六片,汤河嘅份量都算多,我个人比较钟意加埋捞檬嘅汁落去一齐食,酸酸甜甜咁样比较开胃。汤河仲配左¼个青柠仔同埋一啲辣椒粒,可以因应个人口味加落去。仲叫咗个牛油蒜蓉鸡翼,因为即叫即炸,所以需要啲时间,大约15至20分钟,炸浆有啲厚但系非常之脆,上面铺左满满嘅蒜蓉粒,非常之香口,如果可以冇咁油嘅话会仲好味。呢度嘅饮品选择种类都几多,套餐附送嘅饮品都几特别有薏米水,咸柠桔水,咸柠水。最后仲有甜品送,应该系斑兰糯米糕,但比较淡味,麻麻地。

最后仲有甜品送,应该系斑兰糯米糕,但比较淡味,麻麻地。
生牛肉汤河配薏米水
牛油蒜蓉鸡翼
斑兰糯米糕(送既甜品)
2017-11-17
生牛肉汤河配薏米水