2019-08-24 412 浏览
上次系荃湾海坝街食完日式菜,就见到附近呢间既韩国菜,价钱平、啲相既卖相好吸引,所以寻日就特登去食啦~去到唔洗等位之余, 仲冇乜人,坐得好舒服,上菜亦都好快。见到有二人餐好平,但系因为想食唔同款既野,所以都系分开嗌啦!迷你部队锅 $59迷你部队锅系用泡菜汤底,再配以肠仔、午餐肉、 金菇等等。 泡菜汤底唔够辣,反而酸味较重, 但系我自己钟意食酸嘢所以我就觉得唔会错,但系朋友就觉得酸味太重。韩式猪肉汤年糕 $49猪肉汤年糕系用泡菜加猪肉熬成嘅汤底,猪肉都吸收左泡菜汤嘅味道,好香口! 就算系面粉做成、无味嘅年糕配合埋呢个汤都好香好好食!韩式炸鸡 $48炸鸡睇得出系即炸嘅,端出嚟嘅时候热辣辣,令人流晒口水。 而且鸡肉嫩滑,但系缺点就系鸡皮唔太脆!以呢个价钱嚟讲,食到一餐呢个份量同质素嘅韩国嘢食真系好抵!
去到唔洗等位之余, 仲冇乜人,坐得好舒服,上菜亦都好快。

迷你部队锅 $59

韩式猪肉汤年糕 $49

韩式炸鸡 $48

以呢个价钱嚟讲,食到一餐呢个份量同质素嘅韩国嘢食真系好抵!