2021-08-13
荃湾嘅呢一间B.O.T.H.由开业至今我已经好想去,B.O.T.H.系解作”Backyard of the house”,而事实上餐厅真系做到呢个感觉。佢除咗系薄有名气嘅Texas Burger分店之一外,最重要系店如其名,餐厅设计成一个椰林树影嘅格局,每一个位置都放满左绿色植物,加上落地大玻璃直接引进太阳光,令成件事都好relax。感觉栖身于大自然用餐一样。。。🔘Texas BBQ Beef Burger | $138评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: Brunch set可选配汤或加钱配饮品。而今日嘅汤系南瓜汤,南瓜味浓,而且有不少南瓜肉,十分不错。Burger面包烤到金黄松脆,仲好香牛油味,就咁食都好好食😂Burger内里有炸洋葱圈同脆皮烟肉增强口感,手打牛肉汉堡好冧好重牛味,加上BBQ酱同烧到溶晒嘅芝士作调味,成个Burger唔洗10分钟我就食晒😂🔘核果奶盖班戟 | $118评分: 🌕🌕🌕🌕🌗评语: 店员一早已经提左我哋,因为所有班戟都系即时制作,如果想order呢款Panckae就要预45分钟时间左右嘅等候时间,所以大家要有足够嘅时间等啦。而事实证明等45分钟都系值得嘅,有两大块Pan
🔘Texas BBQ Beef Burger | $138
评分: 🌕🌕🌕🌕🌑
🔘核果奶盖班戟 | $118
评分: 🌕🌕🌕🌕🌗
评语: 店员一早已经提左我哋,因为所有班戟都系即时制作,如果想order呢款Panckae就要预45分钟时间左右嘅等候时间,所以大家要有足够嘅时间等啦。而事实证明等45分钟都系值得嘅,有两大块Pancake,而且系好实在嘅口感,绝对唔系空气!Pancake有非常浓郁嘅蛋香同奶香味,面头洒上玉桂粉,加上好脆口嘅核桃、奶盖同烧过嘅焦糖,果然好嘢都系要时间等待😛十分推介!
🔻位置比较接近荃湾西
🔻环境一流,非常relax
🔻💛掂👍🏼
推介指数: ⭐⭐⭐⭐️