2019-11-21
去完旅行番黎,好挂住香港既茶记。一起身就冲入荃湾揾好西食。见到呢间咁多人排队,应该系好野。 店员安排得好好,排左大概10分钟就入到。 店员落单,跟单,出食物都有礼貌同快。 我同老婆分别叫左葱油鸳鸯扒饭加太阳蛋+冻奶茶($42+$8),生滚沙爹牛肉一丁配火腿奄列方包($44)+热奶茶。餐厅最好的就是冻热饮同价,多士唔驶加钱。本身想叫佢个三眼仔饭(即系3只太阳蛋加排), 但去旅行期间真系爆晒quota,留番下次。葱油鸳鸯扒饭大大碟,用厚身猪扒,鸡扒JUICY,2块排都冇雪味。 本身觉得只蛋要加$8有D贵。 但出奇地只蛋好好食, 个黄好香,捞埋佢D 豉油去送饭好正。沙爹牛面,用一丁,唔驶加钱,比埋原装麻油同味粉你,抵赞! 沙爹牛好得,个沙爹酱好"结"身,好香沙爹味,所以个汤可以唔驶落太多味粉。跟餐有多士配奄列,都系传统港式味道,方包已涂上牛油,由于佢个蛋高质,连带奄列都好好食。 冻/热奶茶都好饮,茶底够浓,个人唔钟意太奶既。 总结,荃湾区CP值高,必回头既港式茶记。
总结,荃湾区CP值高,必回头既港式茶记。