2024-06-23 570 浏览
今日又同老窦去食好西,要食中式嘢,佢先肯蒲头,send左几间俾老豆拣,最终呢间川花烤鱼就得到老豆宠幸(讲笑mode)🙈🤣🤣 咁的确老豆都好满意餐饭既😚首先,餐厅嘅环境都几舒服,每张枱相隔都有啲距离,每张枱亦都好阔落,多数都系四人、六人枱,我同老窦两个人坐四人枱,自己觉得都好阔落,就算摆个鸡煲或者烤鱼上枱,都唔会有好迫嘅感觉;同埋餐厅有啲摆设&装饰(有画有花☺️),空间感足够,仲要有个大玻璃可以望住出面个街景,都真系舒服。店员都好有礼貌,唔该前唔好意思后,我都真系唔好意思啦🙈🙈😂秘制鲍鱼鸡煲(半只) 香辣味(小辣) ($298)佢有得拣原味、剁椒、香辣,担心剁椒会太辣,所以叫左香辣既小辣🙈 (的确唔算辣)味道方面,秘制酱汁好香浓,令到鸡肉同鲍鱼变得更加惹味,绝对可以𩠌两碗饭,连洋葱都好味过人🤤 鲍鱼好鲜易咬又大旧👍🏻 鸡肉鲜嫩多汁,0鞋🤩 份量多到老豆话唔洗叫饭,真系冇呃秤😆凉拌鱼皮 ($58)第一次食掠拌既鱼皮,鱼皮滑嘟嘟亦好弹牙,葱花花生芝麻香油都好match,鱼皮够味,又唔会太浓味,开胃菜一流😆烧牛舌芯(沙嗲汁) ($38)串烧有得拣酱汁要烤汁定沙嗲汁,牛舌芯好大旧,沙嗲味香浓,几好

秘制鲍鱼鸡煲(半只) 香辣味(小辣) ($298)

凉拌鱼皮 ($58)

烧牛舌芯(沙嗲汁) ($38)
串烧有得拣酱汁要烤汁定沙嗲汁,牛舌芯好大旧,沙嗲味香浓,几好咬🙂‍↕️

烧白鳝(沙嗲汁) ($38)
鱼肉好滑嫩,鱼皮好脆🤤btw会想试下烤汁系咩味道🤔

大汉羊肉串 ($20)
有少少羊肉既膻味啦,但系接受到,肉质亦松软好咬😙

冰镇酸梅汤 (1L) ($58)
两个人饮好足够,冰镇酸梅汤带有一份甜味,易入口,冇乜渣,几清热解渴😚

另外,见到隔篱枱食烤鱼,感觉条鱼好新鲜,同埋系即叫即烤,下次会再嚟试烤鱼🤩

结论
🫰环境干净舒服,餐厅出面都有枱
🫰鸡煲好惹味!
⚡️同地铁站有距离,不过行得过👍🏻

好味度:8.5/10
回头度:8/10