2019-04-19 992 浏览
荃湾不嬲都出名多好野,鸡煲丶边炉丶放题应有尽有🤤,而讲到食烤鱼🐟,呢间川味鸡真系不食不可😝😝佢喺大河道附近,喺地铁站由天桥行过黎都唔驶5分钟,去到接近七点,都已经接近坐满八成人,好彩咋~~~~嚟得呢度就梗系要食佢个烤鱼啦,有不同汤底同鱼拣,最后就决定食麻辣𫠐鱼(大) ,因为即烤关系,都等咗大概20分钟先有得食👻😈一上就已经见到不少红红既辣椒🌶同埋见到有豆豉去增加唔少香味👃🏼👃🏼而味道方面,个辣好温和吓,慢慢咁先有感觉,食落好舒服😌而条鱼好大条吓,两个人好够食,啲骨好大条,唔惊会噎亲,鱼肉大大嚿,加埋麻辣汤底好有味道👅👅而块皮真系要抢著咁食,上面有孜然料调味,再索埋啲汤,真系不得了🤩🤩除咗食鱼之外,都叫咗碟鸡翼食,$28四只,绝对抵食之选😘😘外皮炸到香脆再加上孜然粉,真系啱哂送酒🍺🍺食,但如果嫌佢太重口味,都可以将佢浸一浸汤食,咁就多一重口味,多一种食法👨🏼‍🍳👨🏼‍🍳见佢个汤咁好味,都决定嗌番两款配料食吓😋😋猪颈肉虽然40蚊唔驶,但都起码有超过十块,而且每块都唔细,而🐷颈肉唔怕佢overcook,可以俾佢不断索哂啲汤入去,仲可以保持佢既爽脆😘😘而乌冬都系,所以佢地真系越食就越好食,个汤

钳鱼(大)-麻辣

茴味鸡翼

见佢个汤咁好味,都决定嗌番两款配料食吓😋😋猪颈肉虽然40蚊唔驶,但都起码有超过十块,而且每块都唔细,而🐷颈肉唔怕佢overcook,可以俾佢不断索哂啲汤入去,仲可以保持佢既爽脆😘😘而乌冬都系,所以佢地真系越食就越好食,个汤真系应记一功👍🏻👍🏻👍🏻

猪颈肉

手打乌冬

最后虽然可以食够两个钟,但见出面人山人海咁等紧位,所以都系食饱快快咁埋单就算🏃🏻‍♂🏃🏻‍♂好彩我早黎,如果唔系都唔知等几耐先可以入到去食了🤭🤫
钳鱼(大)-麻辣
猪颈肉