2020-05-12 220 浏览
呢间位于荃湾曹公坊既泰国餐厅,之前其实已经同靓靓闺密食过一次,觉得成间感觉都好文青,装潢好靓🤩餐厅仲分为上下两层,感觉都几大😚咁岩个日又好想食泰国野,所以一于再同男朋友仔黎encore下😳😌-🎈泰式烧猪颈肉 $72哈哈男朋友仔超喜欢食猪颈肉啊😍基本上每次食泰国菜都必叫的😌当然呢间又真系整得好好食,唔会烧到好干身,反而仲有肉汁锁住系入面添~-🎈生菜肉碎包(猪肉) $98唔知大家食生菜包时会唔会食到好狼狈呢😆我自己好钟意食,但每次食都食到成手都系😂呢个肉碎入面有埋啲红葱头啊辣椒仔一齐炒,倍感丰富😋仲要份量超多真系唔系好食得哂🤣-🎈大虾炒金边粉 $98我平时甚少会叫炒金边粉食,但发现呢个金边粉炒得好惹味🙆🏻‍♀️酸酸甜甜咁好开胃🤣🤣大虾份量都唔少仲要只只都好大只,而成碟既份量都好多~-🎈泰国街头椰壳雪糕 (free)太惊喜了宜家餐厅仲有free tasting🥰晚市每两位堂食就可免费获赠泰国街头雪糕一杯🤩仲可以拣芒果味、奶茶味、榴梿味等~今次试左芒果味,有两球大大既雪糕,仲有一块大芒果系到😆饭后甜品黎讲真系冇得顶🙆🏻‍♀️👍🏻-🔸Ann Mamma Thai kitchen by 张秀玲📍荃湾曹

🎈泰式烧猪颈肉 $72
泰式烧猪颈肉

🎈生菜肉碎包(猪肉) $98

🎈大虾炒金边粉 $98
大虾炒金边粉

🎈泰国街头椰壳雪糕 (free)
泰国街头椰壳雪糕

📍荃湾曹公坊11号地舖