2017-04-23 113 浏览
今日去左荃湾新开既拉面店,一去到见到成条龙劲多人等位,本来都唔系好想等但系妈咪又好想食拉面,就陪佢排咗10几分钟,都几快有位。一坐低就叫左两个拉面,拉面仲可以配小食同埋饮品。分别叫左个叉烧糖心蛋酱油豚骨汤拉面同鸡叉烧鸡白汤拉面䈑笋够新鲜!里边仲有一只溏心蛋不过啲汤就有少少咸。胡麻芦笋好特别,笋好新鲜,爽脆翠绿,唔会太腍,笋面淋上白色沙律汁,再洒上红色㗎蟹子,笋切成小段,唔会太长,方便嘴嚼,蝶边淋上另类带酸味㗎沙律汁,引起食欲,最后我系一个人食晒整碟,好健康!牛肉野菜沙律,菜够新鲜,牛肉细细嚿,鲜肉味配合新鲜蔬菜,好健康!最搞笑系有个新饮品,叫绿茶可乐,我之前都无饮过,一黎到净系个樽都够晒特别,饮落够冻又好有气,食完热面,饮落肚,好舒服,好正。叉烧豚肉拉面,面质有咬牙,汤料好足份量,有爽口木耳丝,大大粒㗎温泉鸡旦,配搭埋葱粒,食落肚时,妈咩写完话「好有满足感」!
今日去左荃湾新开既拉面店,一去到见到成条龙劲多人等位,

2017-04-06
  • 绿茶汽水