2021-01-05
平时等巴士条天桥望上去原来开左间装修几靓嘅冰室, 返屋企之前食个丰富tea先. 位置好方便, 喺荃丰中心入去电梯落一层就系.🍴滋味深潜-马来沙嗲牛肉芝士 (HKD45)沙嗲串烧/ 面就食得多, 喺门口见到沙嗲x牛肉芝士劲吸引. 果然真系好似潜艇咁大份, 沙嗲味丰富到爆, 劲有马来风味! 夹埋热熔芝士超正, 爆馅到狂滴芝士🧀🤩好多片牛肉, 个包仲要烘得脆脆, 推介! 🍴粗薯条 加20蚊就可以跟埋1款小食+港式Drink, 梗系整返个茶餐厅必食嘅粗薯条la! 即叫即炸好好味.🍴经典日本牛肉流心五重芝士汉堡包 (HKD58)平时多数食常餐, li度burger🍔好似好吸引咁. 先系闻到阵阵烘面包香, 咬第一啖已经觉得店家嘅面包与别不同, 系外脆内软个只. 块厚牛肉patty煎得好香+超juicy, 肉味又浓, 仲要ok厚, 加上我最钟意嘅熔芝士🧀(有几款芝士有几重味道ga), 亦有厚切蕃茄, 洋葱+生菜balance返个肉同芝士嘅邪恶感, 足料!!🍴瑞士鸡翼鸡翼大只+入味😋.🍴朱古力脆脆🍫 (+HKD8)朱古力味真心浓, cream入面原来系好多粒crunchy朱古力, 好有惊喜!!🍴冬瓜鲜
🍴
滋味深潜-马来沙嗲牛肉芝士 (HKD45)
粗薯条
🍴
经典日本牛肉流心五重芝士汉堡包 (HKD58)
瑞士鸡翼
鸡翼大只+入味😋.
🍴
朱古力脆脆🍫 (+HKD8)
🍴
冬瓜鲜柠檬🍋 (+HKD15)
有几片柠檬笃笃下, 啲柠檬汁比平时饮开嘅冬瓜茶多一重refreshing感觉.