呢间都佐系附近啲五金舖同埋工厦中间有啲自成一角既感觉,新开左唔系好耐,入面既环境好舒服,播住啲好柔和既音乐,而且座位都算阔落,冇谂过系荃湾都有啲咁既地方😌店铺主打日式咖喱,加入左自己特调既元素,好似苹果蓉、黑朱古力咁,另外都有其他日式乌冬、盖饭。听店员讲佢地既咖啡都系佢地既主打黎,午餐时间去食可以加$15蚊要杯热咖啡。仲有几款唔同既小食、甜品可以选择🤤  另外值得一提既系呢度既店员服务态度真系好好🥰店员热心咁推荐左佢地既咖啡比我地,然后食物送到黎既时候都会解释下啲食法同埋特色👍  1⃣️鹿儿岛和牛汉堡咖哩乌冬($158)呢款咖喱系加左黑朱古力调配架😯好特别。食落唔会食到明显既朱古力味,系甜甜地既日式咖喱,但系比起平时出面食开既更加浓稠更加结身,捞埋乌冬食真系好正😍咖喱入面仲有啲红萝卜,煮得好淋身好好味,同埋仲有啲菇系入面添!汉堡扒牛肉味好重👍食得出系靓野。乌冬都好弹牙,因为咖喱汁够晒结身所以可以好好咁沾上啲乌冬到食😌劲正~好钟意呢间既咖喱,宜家谂翻起都想食。  2⃣️油扬乌龙面($58) 乌龙面弹牙,汤底清甜,腐皮索晒汁,甜甜地好好味😋  3⃣️牛肉寿喜烧盖饭($78)蛋黄橙黄色好靓🤩捞饭食一流。

1⃣️鹿儿岛和牛汉堡咖哩乌冬($158)
鹿儿岛和牛汉堡咖哩乌冬

2⃣️油扬乌龙面($58)

油扬乌龙面
乌龙面弹牙,汤底清甜,腐皮索晒汁,甜甜地好好味😋

3⃣️牛肉寿喜烧盖饭($78)
牛肉寿喜烧盖饭
蛋黄橙黄色好靓🤩捞饭食一流。牛肉寿喜烧饭除左牛肉之外,仲有芋丝、大葱、豆腐、鸿禧菇,牛肉唔会好肥,份量都颇多。寿喜烧汁唔算好多,令到成碗饭更加好味但系唔会过咸👍

4⃣️鲣鱼半敲烧($78)
鲣鱼半敲烧
店员好细心咁同我地解释个食法。第一块可以就咁食件鲣鱼先,因为鲣鱼本身已经好重味,咁样可以食到佢本身既味道😯之后就可以加葱、蒜、同埋柚子酱食。个人觉得鲣鱼味道真系好重,就咁食觉得有少少腥🤭不过加左蒜同埋柚子酱之后食好好多😲特别柚子酱既酸令到鲣鱼食落鱼腥味冇咁出,反而多左股清爽感👍

5⃣️岩烧芝士豆腐($32)
岩烧芝士豆腐
呢个出乎我意料之外既好食😳豆腐够晒嫩滑,面头有烧溶左既芝士,加埋肉松同埋海苔丝,味道一啲都唔会单调。另外店员话呢个最特色既系个底既汁,好好味,佢味道唔算浓,甜甜地咁,清淡得黎又唔会闷。呢个豆腐值得一试😋

6⃣️Flat White(午餐+$15)
店员话呢度既咖啡好饮,于是我就嗌左杯flat white黎试下。饮落咖啡味道唔算浓,个人觉得比较普通。
鹿儿岛和牛汉堡咖哩乌冬
油扬乌龙面